Bilgiler > Koordinatör Öğretmenin Görevleri
Koordinatör Öğretmenin Görevleri
-Koordinatör öğretmen ilk hafta işletmeye öğrencisiyle birlikte gider.
-İşletmenin yapması gerekenleri, yasal zorunluluklarını anlatır. Öğrencinin izin ve rapor alması durumunda yapılacak işlemleri işletmeye ve öğrenciye anlatır. Öğrencinin mesai saati dışında çalıştırılmaması gerektiğini, işletmenin iş güvenliği tedbirleri alması gerektiğini anlatır.
-Staj yerine haftada bir öğrenciyi kontrole geleceğini işletmeye ve öğrenciye söyler.
-İmzalanan sözleşmedeki önemli maddeleri açıklayarak üzerinden geçer.
-Öğrenciye kendisini geliştirmenin önemli olduğunu. Stajın amacının öğrenciye beceri kazandırmak olduğunu vurgular.
-Yapılan bilimsel çalışmalara göre, insanlara güvenin her şeyden çok kazandırdığını öğrenciye anlatır ve güvenilir ve dürüst bir insan olursa bundan maddi ve manevi olarak karlı olacağı yeri geldikçe söylenir.
-Öğrencilerin maaşlarının öğrencilere düzenli olarak yatırıldığını, devlet katkılarının işletme hesabına yatırılmasını takip ve koordine eder.
-Öğrencinin işletmeyle sorun yaşadığında ilk olarak kendine bilgi vermesi gerektiğini söyler.
-İşletme ve öğrenci anlaşmazlık yaşadığında arabuluculuk yapar.
-öğrenci sigorta ve devlet katkısı işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için, öğrenci devamsızlıklarını Sonraki ayın 1'i olmadan e-okula girer, ya da devam çizelgesini koordinatör müdür yardımcısına teslim eder.
-Öğrencinin rapor ya da izin alması durumunda, öğrenciye izin belgesi verir, öğrencinin izin belgesi düzenlenmesinde yardımcı olur. İzin ve raporların, devam çizelgesine zımbalanarak ay sonunda okula teslim edilmesi gerektiğini öğrenciye ve işletmeye söyler.
-Dönem sonunda not çizelgesini işletmeye doldurtup, notları e-okula girer ya da koordinatör müdür yardımcısına teslim eder.
-Öğrencinin staj defterini nasıl dolduracağını anlatır. Öğrencinin staj defterini internetten okuduğu bilgileri yazmasından çok daha çok yeni öğrendiği teknik bilgileri bir günlük gibi doldurması gerektiğini söyler.
-Defterin, işletmenin verdiği notun, beceri sınavının yıl sonu notuna etkisini öğrenciye açıklar.
-Beceri sınavında 50'nin altında not aldığı durumda sorumluluk sınavına girmesi gerektiğini söyler.
***