Temelelektronik.info

Bilgiler > Kolay İş bulan iki yıllıklar



Kolay İş bulan iki yıllıklar

İşte bu nedenle, sektörün ihtiyaçlarına yönelik olarak programlarını çeşitlendiren Meslek Yüksekokullara ilgi giderek artıyor. Öyle ki sağlık, lojistik, iş güvenliği, halkla ilişkiler gibi pek çok programda öğrenciler daha okurken meslek sahibi oluyor. Tercihlerine son şeklini vermeye hazırlanan öğrenciler için iş garantili bu önemli eğitim programlarını mercek altına aldık.

 

Adalet dağıtımına destek olacaklara: ADALET

Programın amacı: Adalet hizmetlerinin yürütülmesinde yardımcı nitelikli eleman yetiştirmek.
Çalışma alanları: Yüksekokul mezunları yeterli hukuk bilgisine sahip olduklarından, gerek kamuda gerekse avukatlık büroları ile hukuk hizmeti veren özel kuruluşlarda çalışabilirler.
Giriş koşulları: Mezun adaylar bu programı tercih edebilmeleri için YGS-3 puan türünden 150 ve üzeri puan almaları gerekir.
DGS ile geçilen lisans bölümleri: Hukuk Fakültesi

Adalet programı ile ilgili daha detaylı bilgi almak için burayı tıklayın!

 

Geleceğe yatırım yapanlara: ÇOCUK GELİŞİMİ

Programın amacı: 0-6 yaş arasındaki normal ve farklı gelişen bebek ve çocukların gelişimlerini izleyerek buna uygun eğitim programları uygulayabilecek elemanlar yetiştirmektir. Öğrenciler hem teorik hem de uygulamalı olarak dersler görürler. Uygulamalı dersler Milli Eğitim Bakanlığı ve Sosyal Hizmetler Kurumu’nun kreş ve anaokullarında yapılır.
Çalışma alanları: Bölüm mezunlar, kamu ve özel sektöre ait kreş, anaokulu, gündüz bakımevleri ve yuvalarda çalışabilmektedirler.
Giriş koşulları: Mezun adaylar bu programı tercih edebilmeleri için YGS-4 puan türünden 150 ve üzerinde puan almaları gerekmektedir.
DGS ile geçilen lisans bölümleri: Okul öncesi öğretmenliği, Çocuk Gelişimi

Çocuk Gelişimi programı ile ilgili daha detaylı bilgi almak için burayı tıklayın!

 

Sinir sistemimizin koruyucularına: ELEKTRONÖROFİZYOLOJİ

Programın amacı: Sinir sistemi bozukluklarının yol açtığı hastalıkların teşhisinde yararlanılan nörofizyolojik yöntemlerin, elektroensefalografi (EEG), elektromiyografi (EMG), polisomnografi (PSG) kullanılmasında uzman hekim denetiminde çalışacak sağlık personelini yetiştirmektir.
Çalışma alanları: Mezunlar, Nöroloji, KBB, psikiyatri, çocuk, göğüs hastalıkları ve fizyoloji uzmanının gözetimi ve denetiminde resmi ya da özel hastane ve polikliniklerin elektroansefalografi, uyarılma potansiyelleri ve uyku ünitelerinde çalışabilirler.
Giriş Koşulları: Mezun adayların bu programı tercih edebilmeleri için YGS-1 puan türünden 150 ve üzerinde puan almaları gerekir.
DSS ile geçilen lisans bölümleri: Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Hemşirelik, Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri

Elektronörofizyoloji programı ile ilgili daha detaylı bilgi almak için burayı tıklayın!

 

Mesafe tanımayanlara: LOJİSTİK

Programın amacı: Lojistik yönetiminden işletme kuruluş yeri seçimine kadar geniş bir yelpazeyi kapsayan Lojistik, ülkemizin konumu gereği büyük önem taşımaktadır. Program, hızla büyüyen bu sektörün ihtiyacı olan elemanları yetiştirmeyi amaçlar.
Çalışma alanları: Kara, deniz, hava ve demiryolu ulaşımı yapan tüm kuruluşlar, kargo ve kurye firmaları, toptancı ve perakendeci işletmeler, market zincirleri, büyük firmaların ilgili bölümleri, ithalat-ihracat şirketleri ve serbest bölgeler bölüm mezunlarının çalışabilecekleri yerlerdir. AB uyum yasaları çerçevesinde bakanlığın verdiği Orta Düzey Yönetici veya Üst Düzey Yönetici belgesi olmayanlar lojistik bölümlerinde çalıştırılamazlar.
Giriş koşulları: Mezun adayların bu programı tercih edebilmeleri için YGS-6 puan türünden 150 ve üzeri puan almaları gerekir.
DGS ile geçilen lisans bölümleri: Havacılık İşletmeciliği, İşletme, Lojistik Yönetimi, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği, Teknoloji ve Bilgi Yönetimi, Ulaştırma ve Lojistik, Uluslararası Finans ve Bankacılık, Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık, Uluslararası Lojistik Yönetimi, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi

Lojistik programı ile ilgili daha detaylı bilgi almak için burayı tıklayın!

 

İletişimi kuvvetli olanlara: HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM

Programın amacı: Son dönemlerde artan küresel rekabete paralel olarak Türkiye’de Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programının önemi giderek artmaktadır. Halkla İlişkiler programı, hem ulusal pazarlardaki hem de uluslararası pazarlardaki yoğun rekabet, Halkla İlişkiler ve Reklamcılığı çok iyi bilen ve uygulayabilen, doğru ve farkındalık kazandıran iletişim stratejilerini kullanan uzmanlar yetiştirmeyi amaçlayan bir programdır.
Çalışma alanları: Program mezunları halkla ilişkiler alanında kamu ve özel kuruluşların tanıtım birimlerinde, reklam ve kamuoyu araştırmaları ile ilgili kuruluşlarda görev alabilmektedir.
Giriş koşulları: Mezun adayların bu programı tercih edebilmeleri için YGS-4 puan türünden 150 ve üzeri puan almaları gerekir.
DGS ile geçilen lisans bölümleri: Halkla İlişkiler, Görsel İletişim Tasarımı, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, İletişim, İletişim Bilimleri, İletişim Sanatları, İletişim Tasarımı, Reklamcılık

Halkla İlişkiler ve Tanıtım programı ile ilgili daha detaylı bilgi almak için burayı tıklayın!

 

Tasarımın gücünü bilenlere: GRAFİK TASARIMI

Programın amacı: Reklam, tanıtım, basın-yayın ve iletişim sektöründe iletilmesi gereken mesajı görsel açıdan en başarılı şekilde tasarlayıp hazırlayan elemanları yetiştirmektir.
Çalışma alanları: Basın-yayın, reklamcılık, halkla ilişkiler, tanıtım ve genel olarak iletişim sektöründe çalışabilirler. Diğer alanlarda da ürün tasarımı ve geliştirmesi üzerinde çalışan grafik tasarımcılar da vardır.
Giriş koşulları: Mezun adayların bu programı tercih edebilmeleri için YGS-5 puan türünden 150 ve üzeri puan almaları gerekir.
DGS ile geçilen lisans bölümleri: Fotoğraf, Grafik, Grafik sanatlar ve Grafik Tasarımı, İletişim Tasarımı, Görsel İletişim Tasarımı, Görsel sanatlar ve Görsel İletişim tasarımı

Grafik Tasarım programı ile ilgili daha detaylı bilgi almak için burayı tıklayın!

 

Titiz ve ayrıntılı çalışmayı sevenlere: TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ

Programın amacı: Sağlık kurumlarında doktorun gerekli gördüğü tıbbi analizleri laboratuvar ortamında titiz bir çalışmayla doğru ve net bir biçimde yaparak güvenilir sonuçlar verebilen ‘Laboratuvar Teknikeri’ yetiştirmektir.
Çalışma alanları: Öğrenciler, ‘Sağlık Teknikeri’ unvanı ile mezun olduktan sonra hastane, sağlık ocakları, poliklinikler, ve özel tahlil laboratuvarlarında uzman gözetiminde çalışabilecekleri gibi gıda sanayi işletmelerinin laboratuvarlarında da çalışabilirler.
Giriş koşulları: Mezun adayların bu programı tercih edebilmeleri için YGS-2 puan türünden 150 ve üzeri puan almaları gerekir.
DGS ile geçilen lisans bölümleri: Biyoloji, Biyomühendislik, Hemşirelik, Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri, Moleküler Biyoloji ve Genetik

Tıbbi Laboratuvar Teknikeri programı ile ilgili daha detaylı bilgi almak için burayı tıklayın!

 

Lezzet üretmeyi meslek edinenlere: AŞÇILIK

Programın amacı: Konaklama ve yiyecek işletmelerinin mutfak kültürü ve felsefesini bilen, mutfak becerilerini (hazırlama, pişirme, sunma, saklama) kazanmış, Türk mutfağını dünyaya tanıtabilecek aşçılar yetiştirmektir.
Çalışma alanları: Mezunlar okul, hastane, fabrika, ordu, iş yeri, yemek fabrikaları, otel, restoran, gemi, uçak, tren ve otobüs mutfaklarında çalışabileceği gibi dünya mutfaklarında beceri kazanmış olanlar rahatlıkla yurt dışında da iş bulabilmektedirler.
Giriş koşulları: Mezun adayların bu programı tercih edebilmeleri için YGS-4 puan türünden 150 ve üzeri puan almaları gerekir.
DGS ile geçilen lisans bölümleri: Aile ve Tüketici Bilimleri, beslenme ve Diyetetik, Gastronomi, Mutfak sanatları ve Yönetimi, Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği

Aşçılık programı ile ilgili daha detaylı bilgi almak için burayı tıklayın!


sonraki bilgi:      osmanlı imparatorluğu'nda yeşil renk ayakkabı ve çorap giymenin yasak olması

önceki bilgi:       Amerikalı gözünden Amerika

 
 

Bu sayfaya 215  defa bakıldı


Bu internet sitesi kar amacı gütmemektedir. Bu içeriğin siteden kaldırılmasını istiyorsanız alttaki butonu kullanarak içeriğin kaldırılması için istekte bulunabilirsiniz.