Deep Web
pek çoğumuzun, internetin yüzde 4'lük çok küçük bir kısmını kullandığı gerçeği. yani standart yollarla google, yahoo gibi .com ile indekslenmiş yüzde dörtlük bir bilgi ağına giriş yapıyoruz pek çoğumuz. geriye kalan %96’lık kısımda ise aklınıza, hayalinize gelmeyecek, bulmak istediğiniz veya istemediğiniz yasal ve çoğu yasal olmayan içerikten oluşan undernet adında sınırsız bir dünya vardır.
inebileceğiniz ilk seviye deep web adında devasa veri barındıran bölgedir. web'de 1 milyar veri bulunurken deep web 550 milyardan fazla veri barındırmaktadır. yine aynı şekilde deep web'te faaliyet gösteren 6 büyük sitedeki döküman sayısı, normal arama motorlarındaki döküman sayısından 4 kat fazladır.
deep web'de anonim olarak dolaşırsınız ve her tür makale, veriye ulaşabilirsiniz. hiçbir şekilde yasak yoktur. web'deki arama motorlarının bize sunduğu yasal sitelerdir. (twitter, facebook, youtube..) deep web'deki sitelerse arama motorları tarafından ulaşılabilir olmak istemezler. bunun için de arama motorlarının siteyi indekslemesini önleyecek teknikler kullanırlar. böylece kendilerinin varlıklarını da yasal olarak korumaya almış olurlar.
deep web'de biraz dikkat gerekebilir.çünkü gerçek virüsler ve hackerlar vardır. deep web’te dolanırken her an sizin için adam temizleyebilecek gözü kara bir kiralık katil görebilirsiniz. cinayet videoları izlemek zorunda kalabilirsiniz. satanist işkencelerin, ayinlerin yapıldığı bir ortamın ortasında kalabilirsiniz. nekrofili seven insanlarla karşılaşabilirsiniz. bir terör örgütünün, planlanan bir terör faaliyetinin içine girebilirsiniz vs.
deep web'e tor (the onion router) aracılığıyla girilebilir. tor browser'ı sizi her anonim bir kullanıcı yapar. bulunduğunuz konum her an değişir. dünya'nın farklı coğrafyalarından giriyor gözükürsünüz. deep web'e girmek yasaldır, herhangi bir şekilde suç değildir.
devam edelim, deep web'de ticaret yapmak için bitcoin'e sahip olmanız gerekir. bitcoin nedir? normalde devletler bastıkları para karşılığı teminat olarak altın göstermek zorundayken bitcoin denen para birimi için teminatlar ekran kartınızın ve işlemcinizin gücüdür. bitcoin ekran kartınızı ve işlemcinizi kullanarak oluşturabildiğiniz sanal bir paradır. fakat bunu yapmak öyle kolay bir şety değildir. 1 bitcoin üretmek yıllarınızı alabilir. transferlerde p2p(peer to peer) adı verilen bir altyazpı kullanılır. bu yüzden banka derdiniz olmaz. kendi piyasası vardır ve çok değişkendir. 1 bitcoin 20 tl edebilirken 10 dakika sonra 25 tl edebilir. bitcoin satın almak için yapacağınız şey tor ağını kullanmak. ancak hiç bu işlere girmenizi tavsiye etmem zira kart bilgilerinizi vermek durumundasınız.
deep web'de çok sayıda sohbet sitesi vardır. torpm adında anlık mesajlaşma yapabileceğiniz taban vardır. uzman kişilerle, bilim insanlarıyla vs. konuşabilirsiniz. mail almanız için @tormail uzantısını kullanabilirsiniz. @gmail veya @hotmail kullanan kişilere rastlarsanız iletişime geçmeyiniz. dolandırıcı olma ihtimali yüksektir.
deep web'de kendi adınıza sahte kimlik kartı, pasaport vs. hazırlatabilirsiniz. gıcık olduğunuz biri varsa, onun hesabını hackletebilirsiniz. denk gelirse çalıntı kart bilgilerine sahip olabilirsiniz, kiralık katillerle vs. konuşabilirsiniz, bitcoinlerinizle uyuşturucu, askeri personel silahları vs satın alabilirsiniz.
ulaşabileceğiniz bir sonraki seviye çok daha tehlikeli olan charter web'dir. charter web ikiye ayrılır. ilkine tor ile fazladan bir işlem yapmadan ulaşabilirsiniz. karşılaşacağınız şeyler muhtemelen; önceden belirlenmiş milyonluk bahis sonuçları, trilyon dolarlık satışlar, dünyaca ünlü silah kaçakçıları, tank – füze- savunma sistemi satışları, devlet görevlilerinin seks kasetleri, yasaklanan kimyasalların ve ilaçların ticareti, üst düzey görevlerde bulunan devlet casusları, önemli ses kayıtları, paralı askerler, özel timler, ideolojik ordular, kara kutular, detaylı gizli wiki ansiklopedileri, insan ticareti, uyuşturucu ticareti, kan bankalarından kaçırılan kanların ticareti, illegal deneyler için insan denek aranması, sniperlar gibi şeyler olacaktır.
charter web'in ikinci seviyesi kontrol edilemeyen seviyedir. tor'la veya herhangi bir browser'larla ulaşmanız mümkün değil gibidir. “closed shell system” adı verilen özel bir ulaşma yöntemi devreye girer. peki nedir bu closed shell system da normal bilgisayar frekansını algılayamıyor? şöyle açıklayabiliriz: özerk bir yapıdır ve kendine has özel ağları mevcuttur. yani domainleri deep web'den ve bir önceki seviyeden çok daha karmakarışıktır. tor browser'ı ile .onion uzantısına erişebiliyorduk ancak closed shell system .clos uzantılıdır. bu seviyeden bilinen bir kaç link yazıyorum.
http://duanjfheyu5clq9ia7yt6.clos/
http://pqociudthqi856dn72ksu.clos/
bu linklere ulaşmaya kalkarsanız kriptolu, tanımsız bir veri alırsınız. http://i.imgur.com/qwnrzk5.png . browser'ların ulaşamadığı bu ağ cshs ağıdır. bu ağa ulaşmanız için frekansları yakalayacak bir cihaza sahip olmalısınız. bu cihazın işletim sistemini cisco üretiyor. bu işletim sistemi motorola işlemciyle monte ediliyor. bu sayede de closed shell sytem ile bağlantı kurulabiliyor.julian assangeın wikileaks belgelerinin bu seviyede ortaya çıkardığı bilinmektedir.
bu seviyede neler mevcut; yapay zekalı ölüm makineleri, yapay zeka işlemcileri, gggeqp işlemcileri, kristalize güç kontrolörleri, global terör ağı, global cinayet ağı, global uyuşturucu ağı, global insan ticareti ağı, üretilmekte olan süper bilgisayarlar ve yapay zekalar vb vb. bu kategorinin genelini bilimadamları oluşturur. sitelerin tamamı özel sunucular yada özel üretim gizli sunucular üzerindedir.
bir sonraki seviye marianas web ağıdır ve henüz ulaşılamamıştır. kuantum teknolojisi ile çalışan bilgisayarlara ve internete ihtiyaç vardır. bilinen en tehlikeli seviye olarak geçer. bu seviyenin sınırları belirsizdir fakat bir sonu vardır. adını dünya'daki en derin çukur olan mariana çukuru'ndan almıştır. içerisinde bulunacak sitelerin dünyayı değiştirebileceği yazılıp çizilmektedir. yüksek teknolojiye sahip ar-ge laboratuvarlarında bulunan pek çok bilim adamının bu seviyeye ulaştığı ve bilgi paylaşımı yaptığı söylenir. burada bulunan bilgilerin tüm canlı yaşamını değiştirebilecek ve dünyaya hakimiyet kurulabilecek güçte olduğu bazı bilim çevrelerince belirtilmiştir. bazı devletlerin ve hacker gruplarının da bu ağa eriştiği söylenir fakat bu konuda henüz kesin bir bilgi yoktur.
ulaşılabilecek son seviye sekizinci seviye olacaktır. the primarch system tarafından kontrol edilen, internete tepkisiz, değiştirilemez ve rastgele komutlar yollayan, devasa bir işlem gücü olarak tarif edilen level 17 quantum t.r.001 level function lockile korunan bir sistemdir.
ilgilenenler devam edebilir. önce .clos uzantılarını biraz açalım. .clos siteler .onion’lar gibi header kontrolü, key kontrolü yapan siteler. siz nasıl .onion’lara tor dışından erişemiyorsanız .clos’lara da gerekli doğrulamaları yapmadan erişemezsiniz. erişmeniz için kontrol mekanizmasını geçecek bir proxy yazmanız gerekir. clos’lar için yazılmış özel yazılımlar yok. oraya ulaşmak istiyorsanız bunu kendi yazacağınız yazılımlarla yapmak zorundasınız.
cshs ne?değişik bir ağ protokolü. bünyesindeki nodeler (istemciler) arasında bir ağ oluşturuyor fakat bu ağa dışarıdan erişilemiyor. yani internetin içindeki internete, internet üzerinden erişilemiyor. aynı şekilde içeriden de dışarıdaki internete erişilemiyor. normalde, tor ağında bir intranet oluşturuluyor ve sızmak mümkün oluyor ve içeriden yüzeye ulaşım mümkün haie geliyor. ama cshs’de içeri sızmak aşırı derecede zor. marianas ta ise bu zorluk dahada artıyor fakat marianas daha farklı bir ağ, neyse.
cshs'ye bağlanabilmek için sistemi kırmak lazım ancak sistem her atakta kendini kilitlemektedir. cshs (closed shell system)'ye, kırma vs. işlemlerin tamamı konsollardan komutlarla yapıldığından shell ismi eklenmiş ancak bunun bütün bilgisayarlar bir arada toplandığı için de eklendiğini söyleyenler var. closed ise kapalı intraneti temsil eder. unutmadan ekleyelim, işlemciye göre bitcoin hesabı mining calculatorlar üzerinden yapılır.
devam ederim ancak internet gerçekten çok dipsiz, uzaydaki karanlık madde gibi. galaksileri var, sistemleri var.
ek 1: yalnızca wikileaks milyonlarca döküman barındırmaktadır.
ek 2: assange, internette anonimliğin gerçekleşmesi için mücadele veren bir kod yazıcıdır. sen görünmez ol diye devlet tarafından izlenme diye mücadele veren insanlardan, kuruluşlardan birisidir. https://www.youtube.com/watch?v=oqmfcj0gzk8 (konuyla alakalı kısma son 3 dk'da geliyor. gerçekten çarpıcı.)
ek 3: silk road'un kurucusu ross ulbricht'i fbi yakalayana kadar çok uğraştı. siteden faal uyuşturucu ticaret yaparken değil, telefon konuşmaları gibi hatalarından buldular adamı. o sebepten devletlerin, hükümetlerin kontrol edemediği anonim ağlarda (deep web diyebiliriz) alengirli işler çevirenlerin yakalanma ihtimali yok gibidir, hatta yoktur. eğer siz ben bu kişiyim, fotoğrafım,adresim budur demezseniz. http://www.haberturk.com/…-sahibine-omur-boyu-hapis kişi hak ve özgürlüklerinin halt etmişidir afedersiniz.
***