Bilgiler > Susam Adasına inen ingiliz askerin vurulması 17 Temmuz 1934



Susam Adasına inen ingiliz askerin vurulması 17 Temmuz 1934


https://www.nyshistoricnewspap...urkey---------


İngiliz Gemisi Görevli Adkerin Ölümünü Araştırıyor.

İngiliz Gemisi London'un bugun Samos adasına Türk sahil güvenliği tarafından öldürülen İngiliz denizcinin öldürülmesi ile ilgili araştırma yapmak gitti.

HMS Devonshire'da görevli askerler Cumartesi günü Susam adasına yüzmek için indi. Türk Sayil güvenliği inen askerleri dur ihtarına da uymadıkları için kaçakçı zannederek vurdu.

Cerrah Teğmen J. W. Robinson kurban oldu. Vurulduğunda küçük bir bottaydı ve bottan düştü. Bedeni hala kurtarılamadı.

Diğer asker, Teğmen T.S.K Maunsel omzundan yaralandı. Omzundan vurulan Teğmen ve diğer bir teğmen bottan atlayarak Türkiye'ye ait Ege Denizindeki bir adaya yüzdü.

Türk Hükümetinin pişmanlık ifade etmesine rağmen, Hükümet sahil güvenliğin görevini düzgünce yaptığını düşünüyor.

https://x.com/AtalarinRuhu/sta...WVWMZilFAg&s=19




Kaynak: Çoğunlukla Ekşisözlük ve Wikipedia
 
sonraki bilgi:      Din, halkın afyonudur
önceki bilgi:       Osmanlıda Gulamlık Müessesesi kitabı alıntıları
 
 
Bu sayfaya 159  defa bakıldı